martes, 19 de junio de 2007

Resultats de les eleccions Municipals i procés de formació del govern municipal de PROGRÉS i CANVI.


Els resultats electorals ens deixaven el següent panorama:
• El principal partit del govern anterior (AUPA) perdia tres regidors i el 60% dels vots del 2003, quedant amb un sol regidor.
• El principal partit de l’oposició ABG en guanyava un passant de dos a tres regidors amb 431 vots.
• El consistori quedava fragmentat en vuit llistes, sis d’elles amb un sol regidor.

Així és com nosaltres veiem el procés de formació de govern a Altafulla:
Analitzats els resultats inicialment tot semblava que el govern es configuraria al voltant d’un tripartit d’esquerres o fins i tot tetrapartit, tot i que l’equip d’ABG es va posar en contacte amb CiU per sondejar un possible acord. En el desenvolupament de les negociacions el trencament del possible pacte ABG+PSC va portar a la creació de dos blocs: Per una part ABG+PAU+ERC i per una altra PSC+AUPA+IDEAL+PP.

Totes dues opcions comptaven amb cinc regidors i mancava el sisè: CiU. Posteriorment PSC no va definir-se prou en les seves opcions i per la seva part AUPA es va desmarcar del possible pacte i es posicionava per pactar amb ABG i PSC, tot i que massa tard (quatre anys tard).

CiU, que des de bon principi es va posicionar per donar suport a la llista més votada (ABG), no es va negar a escoltar altres propostes que podien donar altres tipus de govern, però ni el tipus de negociació, ni el tipus de govern que en podia sorgir ni el tipus de pacte van convèncer les bases de la nostra federació.

Finalment CiU acceptà la proposta realitzada per incorporar-se conjuntament al govern amb Alternativa, PAU i Esquerra. Un govern fort que doni una majoria estable a Altafulla, amb una forma de fer política que desterri els personalismes que hem patit en els darrers vuit anys i en el qual CiU treballarà amb lleialtat en els propers anys per posar Altafulla en el lloc que es mereix en serveis als seus vilatans i al seu territori.

No hay comentarios: