miércoles, 28 de noviembre de 2007

RESPONSABILITAT AMB ALTAFULLA

CiU decideix mantenir el pacte de govern de canvi i progrés tot i la sortida de PAU
Hores d’ara tots i totes ja deveu saber que el govern, que ara fa gairebé sis mesos arrancà, ha quedat en minoria pel cessament del regidor de PAU. Per aquests motiu, hem decidit editar aquest butlletí per donar la nostra opinió sobre els fets i sobre la situació que s’esdevé a partir d’aquest fet.

Després de les darreres eleccions, vàrem iniciar la nostra participació en un govern de progrés i canvi, que incorporava les formacions que en l’anterior legislatura havien constituït el gruix de l’oposició, al qual s’hi sumava el regidor de PAU, Fonxo Blanc, que des de l’àmbit social havia realitzat una dura crítica a la gestió de l’anterior govern. Quedaven a l’oposició els membres dels grups que havien constituït l’equip de govern (PSC+AUPA) i els regidors de PP i IDEAL que, per motius de caràcter ideològic, no entraven en la combinatòria amb els grups definits com a d’esquerra del que es definí com a PACTE DE GOVERN DE PROGRÉS I CANVI.

Després d’un estira i arronsa que ha durat massa temps, i en el qual no hem volgut entrar ja que consideràvem que no n’havíem de ser partícips, l’Alcalde decidí cessar el Regidor de PAU, Fonxo Blanc, de tots els seus càrrecs. De tal manera que l’equip de govern queda en minoria dintre de la composició del consistori.

Des del punt de vista polític, creiem que la marxa d’en Fonxo Blanch de l’equip de govern suposa una pèrdua d’experiència, tanmateix les diferències de criteri entre el principal partit del govern i un altre membre de l’equip de govern feia insostenible la situació i dificultava la gestió quotidiana de l’Ajuntament. En posteriors lliuraments del butlletí de CiU exposarem quina és la nostra opinió sobre les diferències existents.

També des del punt de vista de relacions personals considerem la seva marxa una pèrdua, no oblidem que ell va ser en bona mesura qui va ajudar a que nosaltres estiguem embarcats en aquest nou projecte i qui va proposar l’Olga Arnau com a gerent del Patronat de Cultura garantint una presència més àmplia de CiU al govern. Tot i les diferències de criteri, no volem treure cap mèrit a l’equip de PAU en les àrees que ha gestionat en aquestos mesos i des d’aquest butlletí volem mantenir l’oferta de col·laboració a l’Adolfo G. Papí en el Consell de Benestar Social i en el conjunt de l’àrea d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament d’Altafulla, encara que el seu regidor no sigui a l’equip de govern.

Arribats a aquest punt i amb la tessitura d’haver d’escollir entre continuar a l’equip de govern d’Altafulla en minoria o emplaçar a ABG a que iniciï converses amb la resta de grups per constituir una altra majoria estable, CiU assumeix la responsabilitat de mantenir-se en l’equip de govern, fent-se càrrec de la regidoria de Cultura, que fins ara encapçalava en Fonxo Blanc, comprometent-se a tirar endavant els projectes ja iniciats i esperant del regidor cessat la màxima col·laboració personal. Tot això ho fa sempre amb el benentès que, en el moment que les circumstàncies ho permetin, i es consideri oportú, CiU acceptarà cedir la “cartera” que assumeix a aquell o aquells grups que es pugui incorporar en l’equip de govern.

Igualment, i atenent la situació creada després de les eleccions: amb un consistori fraccionat en vuit agrupacions o partits polítics que dificulten la confecció d’un govern ampli i l’actual situació econòmica difícil en la qual es conjumina una herència econòmica enverinada amb un descens sobtat dels ingressos provinents dels impostos de construccions i obres, la gent de CiU considera que si, en algun moment, es pot configurar un govern d’espectre més ampli i més estable i la nostra participació suposa un entrebanc, , no ens suposaria cap problema canviar el nostre rol al consistori i, si convingués, passar a servir als vilatans des de l’oposició.